Jag har börjat att göra mitt eget bredbara smör för att undvika alla de tillsatser som finns i de man köper i affären. Det går ju inte att påverka allt man får i sig men att tänka till och försöka att förändra lite är nog ett steg i rätt riktning, tror jag. Det är inte lika lätt att stryka på smörgåsen då det inte innehåller alla de tillsatser som bordsmargarin man köper innehåller men ta ut det ur kylskåpet ett par minuter innan så går det lättare.
I have started making my own butter to put on my sandwiches in the morning, because I want to avoid all the additives that are in the ones you buy in the store. Of course, you cannot control everything you eat but I believe that even to make small changes can be good for you. This home made butter may not be as easy to put on your sandwich as the store bought one, but if you take it our of the cooler a fem minutes in advance it will be easier.
- 100 gram smör 100 grams of butter
- 1 dl Olivolja 1 dl Olive oil
- 1 msk vatten 1 tablespoon of water
Ta ut smöret i rumstemperatur och tärna det. Häll på olivolja och vattnet och använd elvisp med degkrokar eller en matberedare för att mixa ihop det så det blir slätt. Häll det sedan i en liten skål eller i en smörask.
Take the butter out of the cooler and cut it into smaller pieces. Pour olive oil and water on to the butter and mix it into a smooth blend in a food blender. Pour it in a smaller bowl or a box for butter.