Jag har börjat göra mina egna kryddblandningar, dels för att det är kul man kan hälla dem i snygga burkar och ge bort eller ställa på köksbänken. Jag gör det också för att undvika endel tillsatser som färdiga blandningar innehåller bland annat jästextrakt och klumpförebyggandemedel E551. Så här gör jag två av mina egna kryddblandningar:
I have started to make my own seasoning blends, because it is fun to do, you can put them in nice jars and give them away as gifts or to have them on your bench in the kitchen. I also make it because I don’t want to have yeast extract and E551 in my food, which many of the seasoning blends that you buy in the grocery store contains. This is how I make to of my seasoning blends:
Allroundkrydda Allround spice
3 msk paprikapulver 3 tablespoons paprika
3,5 msk salt 3,5 tablespoons salt
1,5 msk svartpeppar 1,5 tablespoon black pepper
1 msk lökpulver 1 tablespoon onion powder
1/2 msk vitlökspulver 1/2 tablespoon garlic powder
Italiensk salladskrydda Italian sallad spice
1,5 msk mald oregano 1,5 tablespoon of ground oregano
1 tsk mald timjan 1 teaspoon of ground thyme
1/2 msk cayenne peppar 1/2 tablespoon of cayenne pepper
3/4 msk mald dragon 3/4 tablespoon of ground tarragon
1 msk mald basilika 1 tablespoon of ground basil
1 msk mald svartpeppar 1 tablespoon of ground black pepper
1 msk vitpeppar 1 tablespoon of white peppar
2 msk socker 2 tablespoons of sugar
3 msk salt 3 tablespoons of salt
1,5 msk lökpulver 1,5 tablespoon of onion powder
1 msk vitlökspulver 1 tablespoon of garlic powder