När det är höst och vinter äter vi mer soppor här hemma, det hör liksom till de årstiderna. Härom kvällen lagade vi en god majssoppa så jag tänkte lägga ut recepten om ni är sugna på att laga den själva.
When it is autumn and winter we usually cook more soups, it feels like the right seasons for that. The other night we made a very nice corn soup, so I am posting the recipe in case you would like to make it yourself.
Ingredienser:
- 1 gul lök
- 3 burkar majs
- 1 liter vatten
- 4 tärningar grönsaksbuljong
- 1/2 chilifrukt
- En skvätt grädde
- Rapsolja
Ingredients:
- 1 onion
- 3 cans of corn
- 1 litre water
- 4 dices of vegetable stock
- 1/2 chilifruit
- Little creamRapeseed oil
Hacka löken fint och stek den i rapsolja till den blir glasaktig. Häll på vattnet, majsen och grönsaksbuljongen och låt den sjuda i 15 minuter. Ta av den från spisen och mixa den nästan slät med en stavmixer, slå på lite grädde och servera den med fint hackad chilifrukt. Jag brukar också ringla lite olivolja över.
Chop the onion and fry it in rapeseed oil til it gets a little transparent. Pour the water, corn and vegetable stock in and let it cook for 15 minutes. Take it off the stove and mix it with a stick blender, pour a little bit of cream in and serve it with finely chopped chilifruit and curl some olive oil on top.